Agenda

'Close-Up': Izza Génini

Bozar
IzzaGenini

Cine

In het kader van Darna Fest kan u in Bozar op 3 december genieten van de films 'Aïta' en 'Rythmes de Marrakech', in het bijzijn van regisseur Izza Génini.
IzzaGenini

Bozar presenteert, in samenwerking met Cinemamed en Darna Fest, een close-up van de Marokkaanse regisseur Izza Génini en vertoont haar films 'Aïta' en 'Rythmes de Marrakech'. Na de film kan u een interview met de regisseur bijwonen.

 

Over de films

 

AÏTA
Marokko - 1988 - 26' - VOSTFR - OHRA PRODUCTIONS
De IZZA GENINI

Aïta is de roep die over gaat in zang, zoals gebracht door Cheikats, vrouwen die rondtrekken als muzikanten. De zang verandert in een roep, een pijnkreet, maar ook een roep om liefde en hoop. 

RYTHMES DE MARRAKECH
Marokko - 1989 - 26' - VOSTFR - OHRA PRODUCTIONS
De IZZA GENINI

In 'Rythmes de Marrakech' dansen de tamboerijnspelers van de deqqa, de vrouwelijke percussionisten van de houara, de aïta-zangeressen en de mwaznlya, violist-dansers, allen op het tempo van de mythische Marrakech.

RDM

 

Over Izza Génini

Izza Génini, geboren in Casablanca in 1942, verliet haar geboorteland Marokko in 1960 om haar ouders te volgen naar Frankrijk. Ze studeerde literatuur en vreemde talen aan de Sorbonne en de School of Oriental Languages ​​voordat ze van 1966 tot 1970 de externe betrekkingen van de festivals van Tours en Annecy verzorgde. Haar films behandelen thema's als de diaspora-identiteit en het traditioneel Marokkaans (immaterieel) erfgoed, met een bijzondere focus op de Berberse, Joodse en Arabische muziekuitingen van het land.

Izza Génini nodigt ons uit op een gevoelige reis, om artiesten en mensen te ontmoeten die zichtbaar blij zijn om hun talenten en kennis met ons te delen.

 

Izza Génini

 

Praktisch

KOOP UW TICKETS ONLINE

In samenwerking met