Project

Internationale residentie

AAIR Antwerpen vzw
Afbeelding
lina laraki
Organisator
آلان كيرينز
Wanneer
-
Expo

Expo

In samenwerking met Le 18 nodigt AIR Antwerpen een beeldend kunstenaar uit voor een residentie van drie maanden in Antwerpen. Le 18 creëert de selectieprocedure en voorziet een longlist van mogelijke kandidaten, waaruit in samenspraak de finale kandidaat wordt geselecteerd : LINA LARAKI !

Lina Laraki werd uitgenodigd voor een residentie van 3 maanden in AIR Antwerpen door AIR Antwerpen in samenwerking met residentie - en tentoonstellingsplek Le 18 in Marrakech. Jaarlijks biedt de Vlaamse Gemeenschap een residentie aan voor Belgische kunstenaars in Marrakech. Jaarlijks biedt AIR Antwerpen een residentie aan voor een beeldend kunstenaar uit Marokko. 

Lina Laraki werkt met uiteenlopend media zoals geluid, film en installatie, waarmee ze de affecten en esthetiek van het cinematografische apparaat onderzoekt. Dit doet zij door de rol van ruimte binnen en buiten het scherm te bevragen. Haar werk sluit aan bij de expanded cinema en zij rekt de cinematografische begrippen zoals visuele verhaal, vorm en ritme uit. Beweging hanteert zij als handeling én als werktuig. In haar performatieve cinema gebruikt ze zowel het lichaam als de geografie als sites waar zintuigelijke sequenties zich ontvouwen. Haar werk creëert een alternatieve veilige ruimte waar emotioneel verzet kan plaatsvinden. Door middel van het herverbinden met wat zich in ons, tussen ons en rondom ons bevindt, nodigt zij ons uit onze parameters te herbekijken. 

Lina Laraki studeerde aan Central St Martins in Londen. Haar werk was te zien in de volgende tentoonstellingen (een selectie): Guests and Hosts, Guest Projects Space, Londen, 2018; Iconographies de la Rue, Galerie Delacroix, Tangiers, 2018; Communisme des Ondes, Le 18, Marrakech, 2018; I-Screen Program, 1:54, Londen, 2017; Traverse Video Festival, Toulouse, 2018.

Beoordeling van de jury

Inhoudelijk positief, de organisatie is gekend, goed project. Kleine organisatie, een kunstenaarsinitiatief. Is het type project dat past binnen krijtlijnen van Darna.