Project

De straten praten

Wotan vzw/ Robbin Rooze
Afbeelding
de straten praten
Locatie
Filmvertoning Filmhuis Mechelen
Wanneer
Film

Film

Vzw Wotan is een vereniging die filmproducties maakt en bestaat uit Carl Plaisier, Manuel Janssens en Robbin Rooze. Binnen vzw Wotan loopt er een project genaamd 'De straten praten'. Dit project legt zich erop toe om Mechelse jongeren van verschillende culturen en oorsprongen bij elkaar te brengen door middel van audio visuele producties. Met als einddoel een kortfilm lukt het ons om veel verschillende mensen te laten samenwerken en in dialoog treden.

Robbin Rooze studeerde in 2014 af aan het Ritcs School of Arts in de afstudeerrichting documentaire. Nadien is Robbin fictie beginnen maken en richtte hij de organisatie De Straten Praten op. De Straten Praten maakt audiovisuele producties met talentvolle Mechelaars met een Marokkaanse achtergrond. Momenteel zijn dat acteurs Iliass Bellaajal, Akram Saibari en Izzy Ismaïl L’hamiti. De camera wordt steeds bediend door Toon Persyn. Robbin schrijft het scenario en voert de regie uit. De eerste kortfilm die hieruit ontstond was Thug life (2016). In 2018 maakte Robbin voor De Straten Praten de volgende kortfilm Springstof, met naast Iliass, Akram en Izzy ook Günther Lesage, Peter Van den Eede, Willy Thomas, Greg Timmermans en Maaike Somers. De film werd geselecteerd op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. In het najaar van 2019 wordt Robbins derde kortfilm voor De Straten Praten opgenomen, Brood en Spelen.

Beoordeling van de jury

Inhoudelijk goed uitgewerkt project, een van de beste projecten dat werd ingediend. Het is een maatschappelijk project dat jongeren stimuleert om in de kunstwereld toe te treden.  Het is zeer positief dat deze kwetsbare jongeren betrokken en gestimuleerd worden in het verhaal, zowel inhoudelijk als op gebied van participatie. Er wordt talent van straat gehaald.