Project

Aflama

Crosstalks - Een vrouwelijk vizier
Afbeelding
aflamna
Wanneer
Drie vrouwen duiken in hun filmarchief. Aan de hand van fragmenten van films uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten gaan ze met elkaar in gesprek over genderstereotypering, culturele taboes en over hun eigen traject of ervaring als regisseur of programmator.

De Fatima Mernissi Leerstoel wil deze herfst met de 3-delige reeks "Aflamna: De wereld door de ogen van vrouwelijke Arabische filmmakers" in gesprek gaan over vrouwen en film. Het genderevenwicht is ver zoek in de Vlaamse filmindustrie. Dat is geen lokaal fenomeen. Ook in de rest van de wereld wordt de filmindustrie gedomineerd door mannelijke regisseurs. Toch zien we her en der andere tendensen.

De Arabische wereld heeft bijvoorbeeld de voorbije twee decennia een nieuwe generatie van uiterst getalenteerde vrouwelijke regisseurs mogen verwelkomen. Zij nemen het voortouw in een door mannen gedomineerde industrie en maken komaf met genderstereotypen en culturele taboes.

Op het programma staat een verwelkoming door Iman Lechkar, gevolgd door een gesprek met Rachida El Garani, Maryam Kamal Hedayat en Mahdieh Fahimi. Moderatie door Abbie Boutkabout.
Koop je ticket en bepaal zelf of de suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie… of niet.

Kun je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.
Georganiseerd door RHEA Expertisecentrum Gender, Diversiteit en Intersectionaliteit en Crosstalks, met steun van Darna Vlaams Marokkaans Culturenhuis