Blog

MAMMA.

Modernist Architects of Morocco Memorial Association
mammaposter
Erfgoed

Erfgoed

De Modernist Architects of Morocco Memorial Association (MAMMA) is een Marokkaanse erfgoedvereniging gevestigd in Casablanca, Marokko. Het is gewijd aan het behoud van het 20e-eeuws modernistisch en post-onafhankelijk architectonisch erfgoed.
MAMMA04

MAMMA brengt de omvangrijke Marokkaanse kunst, architectuur en stedenbouw van rond de tweede helft van de 20e eeuw onder de aandacht. Door onderzoek, artikelen, boeken of andere media die dit erfgoed belicht online en via verschillende activiteiten aan een breed publiek beschikbaar te stellen, verbreedt ze de algemene bewustwording over het belang van de bescherming van dit erfgoed. Daarom zoekt MAMMA ook actief de publieke ruimte op, o.m. door het organiseren van tentoonstellingen, exposities, gesprekken, seminaries, workshops en conferenties over architectuur en stedenbouw. Ook de archivering en het verzamelen van de architectonische en stedelijke productie van deze specifieke generatie architecten is een belangrijke focus. Daarmee zoekt MAMMA het kruispunt waar opvattingen en disciplines uit het verleden, het heden en de toekomst op een hedendaagse wijze weerspiegeld worden.

In 2019 realiseerde MAMMA, in samenwerking met de Observatory Workshop (Collective Museum) het project ‘The Modern Casablanca Map’. Het project bestond uit het maken van een kaart en een gids voor de modernistische en post-onafhankelijke architectuur van Casablanca. Daarnaast werden rondleidingen en een tijdelijke tentoonstelling in de koepel van het Arab League Park georganiseerd. 

Bezoek de website van MAMMA ontdek MAMMA online!

MAMMA02
Mamma15
mamm14
mamma13
mamma12
mamma11

Volg meer nieuws via