Agenda

DARNA FEST

Joodse-Marokkaanse Cultuur | Een vrouwelijke blik
Darna Fest_22

Darna Fest

Darna bestaat dit jaar 5 jaar en viert dit jubileum naar jaarlijkse gewoonte met Darna Fest. Tussen 3 en 19 december 2022 wordt Brussel opnieuw ondergedompeld in de hedendaagse Marokkaanse cultuur in al haar facetten. Dit jaar ligt de focus op de artistieke blik van drie vrouwen en hun link met de joods-Marokkaanse cultuur. Drie kunstenaars, drie generaties, drie disciplines. Stuk voor stuk hebben ze de juiste weerklank gevonden bij dit gemeenschappelijk cultureel erfgoed. Een uniek evenement in Brussel! 

DARNA FEST

Joodse-Marokkaanse Cultuur | Een vrouwelijke blik

Tussen 3 en 19 december 2022 trakteren we je op verschillende evenementen op verschillende locaties. Van Ancienne Belgique tot Bozar, met concerten, boekpresentaties, ontmoetingen & debatten.. Op Darna Fest vind je het allemaal!

Al bijna 50 jaar houdt regisseur, producent en distributeur Izza Génini zich bezig met documentair werk over Berberse, Joodse en Arabische muziekuitingen en meer in het algemeen over Marokkaans immaterieel erfgoed.

Kunsthistoricus, auteur en onafhankelijk curator, Nadia Sabri doceert aan de Mohamed V University in Rabat. In 2015 richtte ze het multidisciplinaire onderzoeks- en productieplatform Exils, paradigme fertile op en is initiatiefnemer van het boek Vues du Maroc Juif. Een boek dat het thema ballingschap behandelt door het open te stellen voor een enorm interdisciplinair veld.

Neta Elkayam is een Israëlisch-Marokkaanse zangeres en componiste die Andalusische, Berberse en mediterrane muzikale invloeden in haar stem combineert. Zijn werk, zowel artistiek als muzikaal, gaat uitgebreid in op zijn Marokkaanse identiteit. Ze speelt liedjes in het Marokkaans Arabisch en laat oude werken herleven.

 

Programma

 

03/12/22 

'Close Up': Izza Génini

Cinemamed Festival: "Aïta" & "Rythmes de Marrakech" @ Bozar 

>> KOOP UW TICKETS ONLINE

 
04/12/22

Ciné Club Darna

Filmvertoning "Trances" @ Cinema Palace

>> KOOP UW TICKETS ONLINE

 

14/12/22

"Vues du Maroc Juif: Formes, Lieux, Récits" 

Boekpresentatie @ Jewish Museum of Belgium
  • Praktisch
    - Datum: woensdag 14/12/2022 om 19:00
    - Adres: Jewish Museum of BelgiumMiniemenstraat 21, B-1000 Brussel- Aanvang evenement: 19:00
  • Boekpresentatie van Nadia Sabri's "Vues du Maroc Juif", in aanwezigheid van Nadia Sabri, Ulriche Weiss & Marcel Benabou. Met moderator Sabine Ringelheim. Ism Musée Juif de Belgique en Centre de la Culture Judeo- Marocaine
  • Meer info
 

 

19/12/22

Neta Elkayam presents: Hak A Mama

Concert @ Ancienne Belgique

>> KOOP UW TICKETS ONLINE

DarnaFest2022