Blog

GROW

Rhythm Naturals
RhythmNaturals1

open call

Het artistiek project GROW daagt jonge kunstenaars uit om zich via stedelijke dansvormen verder te ontwikkelen. Vanuit dit professionaliseringstraject wil GROW het Antwerps kunstenlandschap op een duurzame manier diversifiëren. GROW is een project van Rhythm Naturals dat wordt gecoproduceerd door Darna.

Dans is een instrument om jonge kunstenaars weerbaarder te maken en (hun talent) te laten groeien. Daarom focust het danscollectief Rhythm Naturals op jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie. Met een groot netwerk en heel wat expertise met kwetsbare, getalenteerde kunstenaars, gelooft Rhythm Naturals dat diversiteit een meerwaarde is voor het ontwikkelen van nieuwe verhalen, een nieuwe beeldtaal en nieuwe expressiemiddelen.

 

Rhytm Naturals

Rhythm Naturals is reeds meer dan 14 jaar actief in het begeleiden, bevorderen, propageren, coördineren, organiseren en produceren van street-en urban culturele activiteiten en evenementen. Ondertussen heeft Rhythm Naturals ook al heel wat nationale en internationale projecten begeleid en ontwikkeld.

Artistiek leider Samir Bakhat was en is zelf al jarenlang actief lid van verschillende dansgroepen en gezelschappen. Als danschoreograaf van diverse theaterproducties, danser en docent geniet hij van een internationale carrière met optredens en workshops in verschillende landen.

GROW

Coach Michael Lazic, Ignaas Devisch en Ina Weyers versterken Samir Bakhat en het GROW team. Tussen 2021 en 2023 werken ze vanuit verschillende locaties in Antwerpen aan een dynamische diversificatie van het culturele landschap.

Vaste repetities gaan door in het jeugdcentrum Kavka, en in de Arenberschouwburg volgen de toonmomenten en try- outs. De jongereninspiratiedag en Motivatie speeches van Fall Forward gaat door in Gravenhof Hoboken. Ten slotte is er een groots toonmoment voorzien in het Vlaams- Marokkaans culturenhuis Darna in Brussel.

Voor het toonmomenten focust GROW zowel op een divers publiek uit de netwerken van de kunstenaars als op het reguliere publiek van de partnerorganisaties die op deze manier kunnen genieten van een minder alledaags en diverser aanbod. Zo vult GROW het Antwerps kunstenlandschap aan, van binnen en van buitenuit.

Deze zomer geeft GROW de aftrap en gaat van start met een eerste workshopreeks. Vanaf september start GROW met audities en een selectie. De eerste voorstelling is gepland op zondag 21 november in de Arenberschouwburg op het GROW festival.

RhythmNaturals1

 

RhythmNaturals2

Volg meer nieuws via