Blog

Chaabi Trance Street Sounds

Fotoreportage
Street Sounds
Festival

Festival

Op 18-09-2022 organiseerde Darna een gratis muziekavond in en rond AB, op Autoloze Zondag. Het publiek werd betoverd door de grooves en klanken van chaabi-muziek in de straten. 'De namiddag stond helemaal in het teken van de vrouwen die deze zeer feestelijke Marokkaanse muziekstijl tot leven brengen. Bekijk hier de foto's en herbeleef deze bijzondere dag!

Tussen 14u en 17u kon het publiek in een gezellige sfeer genieten van optredens in de traditie van de Marokkaanse guelsa tussen vrouwen.

Om 17u beleefden we een moment van collectieve trance! Met meeslepende zangeressen-percussionisten, twee koren, een fanfare en getalenteerde gastmuzikanten: Sultanats B'net Chaabi, Fatmas de Belgica, Marin'Elles, Anaconda, Kubika & Bakanaï, Michel Massot, Grégoire Tirtiaux, Toine Thys & Pauline Leblond, en vele gastmuzikanten onder leiding van Adrien Lambinet & Laïla Amezian!

Ten slotte kon je je stembanden smeren met een drankje aan de AB-bar en de buik vullen met de heerlijke streetfood van Pois Chiche!

18
1
2
10
11
14
10
11
12
13
4

55
10
17

MET DANK AAN

Chaabi Trance Street Sounds wordt georganiseerd in het kader van Chaabi Habibi, onder leiding van Halfmoon en in samenwerking met Ancienne BelgiqueDarna, NakhlaVaartkapoen - met steun van de Vlaamse Overheid voor 'Bovenlokale Cultuurprojecten'VGC ErfgoedSamenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap en Franse GemeenschapCOCOF Dienst Cultuur-MuziekUn Futur pour la Culture-Fédération Wallonie-Bruxelles & Brussels 2030.

Volg meer nieuws via