Blog

Aflamuna

Streamingplatform voor onafhankelijke Arabische film
Aflamuna
Aflamuna ("onze films" in het Arabisch) is een non-profit streamingplatform gecreëerd door Arabische filmmakers en filminstituten om het beste van recente onafhankelijke, tot nadenken stemmende Arabische films te laten zien. Aflamuna werd opgericht door het Libanese filmmakerscollectief Beirut DC. 

Op de website van Aflamuna wordt wekelijks een nieuwe film gestreamd voor de abonnees. Alle films zijn beschikbaar in het Arabisch, met Engelse en Franse ondertitels.

Elke maand verkent een nieuwe curator een sociaal, politiek of cultureel thema door middel van een zorgvuldig uitgekozen selectie van cultfilms, hedendaagse, klassieke en onafhankelijke Arabische films. In juli 22020 presenteerde Aflamuna een overzichtstentoonstelling van de Libanese filmmaker Ghassan Salhab. Onder de dertien beschikbare films waren drie korte films: No One's Rose (2010), My Living Body, My Dead Body (2003) en Lost Narcissus (2004). 

Aflamuna is ook een ruimte voor sociaal-politiek en kritisch denken rond onafhankelijke Arabische cinema. Originele essays ontrafelen de context, kracht en impact van elk programma en onderzoeken hun relevantie voor het huidige moment.

Meer weten? Ga naar de website van Aflamuna

Beirut DC

Over Beirut DC

In 1999 probeerde een groep Libanese filmmakers en cinefielen, beperkt in financiering, ondersteuning en promotiemogelijkheden, deze voor zichzelf te creëren. 20 jaar later is Beirut DC een internationaal gevestigde organisatie die ernaar streeft filmmakers en publiek uit alle hoeken van de Arabische wereld te versterken. Beirut DC gelooft in de kracht van film als motor voor verandering, in toegang tot onafhankelijke cinema als een recht op alle gemeenschappen, over klasse en cultuur heen, en in het recht van Arabische artiesten om hun eigen verhaal te kiezen. De organisatie creërt middelen, evenementen en virtuele en fysieke ruimtes die filmmakers, gemeenschappen en het maatschappelijk middenveld dichter bij elkaar brengen en de weg vrijmaken voor radicale en transformatieve samenwerking.

"Beirut DC is een collectief van geïnspireerde, getalenteerde en toegewijde mensen die vanaf het allereerste begin aan cinema denken en dat zichzelf heeft opgelegd aan het Arabische filmlandschap en daarbuiten.”
- Dora Bouchoucha, Producer

Volg meer nieuws via