Calendar

Nass El Ghiwane - Allal Yaala

Corso, Antwerpen
NassElGhiwane_
Concert in eerbetoon aan Allal Yaala.
Vandaag zijn twee voormalige leden van de groep, Allal Yaala en Redouane Raifak, terug met 'Nass El Ghiwane - Allal Yaala', een gloednieuw transgenerationeel project in pure Ghiwani-stijl. Op 24 januari 2023 om 20:00 in Schouwburg Corso in Antwerpen!

Nass El Ghiwane

Concert in eerbetoon aan Allal Yaala

Nass El Ghiwane, door de Italiaans-Amerikaanse regisseur Martin Scorsese ook wel "The Rolling Stones of Africa" ​​​​genoemd, is een Marokkaanse muziekgroep die in de jaren ‘70 ontstond in Casablanca, in de wijk Hay Mohammadi, een van de armste buurten van de stad. De inspiratie voor hun muziek halen ze uit de genres Aïta, Gnaoua, Hmadcha en Jilala, en is doorspekt met geëngageerde en poëtische teksten die de malaise van de toenmalige Marokkaanse jeugd weerspiegelen. Ze brachten een revolutie teweeg in de Marokkaanse- en Maghreb-muziek en drukten een onuitwisbare stempel op het culturele landschap van Marokko.

De Ghiwani-stijl is een subtiele mix van poëzie, populaire of geëngageerde liedjes, dewelkde muzikaal ondersteund door de Gnawa-trance en doorvlochten met guembri en banjomelodiën.

Het werk van Nass El Ghiwane werd gebruikt door veel filmmakers, schrijvers en musicologen en had een diepe invloed op vele muzikanten uit die tijd, zoals onder meer Jimi Hendrix, Bob Marley, the Stones, en Robert Plant.

 

Praktisch

Reserveer uw ticket online!

 

Line-up

Allal YAALA; zang, Luth - Redouane RAIFAK; zang, guembri - Moustapha CHIHAB; zang, bendir - Abderrahman EZOUBAIHI; zang, banjo - Youssef MESTAOUI; zang, percussie - Abderrahim CHIHAB; zang, percussie.

NassElGhiwane
NassElGhiwane

Met de steun van

Royal Air Maroc

In samenwerking met

Corso, Muziekpublique, Nakhla & FMV

Vlaanderen